Samepolitisk kontakt

Johan Vasara

Johan er 33 år og kommer fra Kautokeino, men bor i Tromsø. Han har tidligere vært ordfører i Kautokeino, og er nå student. Han er vår 8. kandidat til årets Stortingsvalg.

Johan Vasara

Bli bedre kjent med Johan Vasara:

Bli kjent med Johan!

Jeg heter Johan Vasara, er 33 år og kommer fra Kautokeino. Jeg har nylig flyttet til Tromsø for å fullføre studiene mine. Jeg har samboer og er pappa til to barn, en gutt og ei jente. Jeg var ordfører i Kautokeino kommune fra 2015 til 2019. Jeg har også vært politisk rådgiver og folkevalgt på Sametinget. Tidligere har jeg hatt forskjellige jobber som lagermedarbeider, bartender, barnehageassistent, assistent i helsevesenet og som lærer. 

Det er Arbeiderpartiet som har bygget landet, husk det, pleide bestefaren min å si. Han hadde i nærmere 90 år vært en del av reindrifta. For meg handler samfunnet om den røde tråden, de lange linjene fra fortiden til vår til. Om å bevare fellesskapet og velferdsstaten. Arbeiderpartiet er ryggraden, og derfor meldte jeg meg inn. 

Jeg har bred politisk erfaring fra fylkespolitikken i Finnmark, folkevalgt på sametinget og som kommunepolitiker. Igjennom disse vervene har jeg blitt særlig engasjert i å rette opp i de sosiale forskjellene vi har i landet vårt. Vi har mange lavtlønnede yrker der arbeidstakerne så vidt får endene til å møtes i hverdagen, og et samfunnsliv som løper ifra folk med dårlig råd. Slik kan vi ikke ha det. Det må til et løft for lavtlønnsyrker og en styrking av velferdstilbud. Vi er ulike mennesker, men mulighetene bør være like for alle. 

Mitt morsmål er samisk, og jeg kommer fra en kommune der samisk språk og kultur er naturlig i alle ledd. For mange er ikke dette realiteten. Mange sliter med både å ta tilbake språket og overføre språket til neste generasjon. Sikre samisk språkopplæring og trygge samers interesser og rettigheter i Norge er veldig viktig for meg. Og jeg er glad for at vi i Arbeiderpartiet har god politikk for dette i programmet for 2021-2025.

Godt valg – Buorit válggat!